Eset otvorí vývojové centrá v Žiline a Brne

Slovenská antivírusová firma Eset tento rok otvorí nové vývojové centrá v Brne a Žiline.

02.02.2017 11:27
debata

Začiatkom tohto roku spoločnosť otvorila technologické pracoviská v rumunskom meste Jasy a kanadskom Montreale. Eset to vo štvrtok oznámil v tlačovej správe.

„Centrum v Brne sme vybrali kvôli geografickej blízkosti k bratislavskej centrále, tamojšiemu zázemiu technologických univerzít a samozrejme aj IT talentom, ktorí sú v tomto regióne k dispozícii,“ uviedol technologický riaditeľ spoločnosti Juraj Malcho.

V Česku má firma okrem obchodnej a distribučnej pobočky v Prahe aj pracovisko pre detekciu kybernetických hrozieb. Časť vývoja sa nachádza na pobočke v Jablonci nad Nisou. „Brnenské pracovisko výborne dopĺňa našu prítomnosť na českom trhu, rovnako ako aj naše globálne technologické aktivity,“ dodal.

V Žiline pôjde o tretie pracovisko spoločnosti na Slovensku. Popri centrále v Bratislave Eset už pred niekoľkými rokmi otvoril vývojové centrum v Košiciach, ktoré sa zameriava predovšetkým na antispamové technológie. Špecialisti z pobočky v Žiline budú spolupracovať na vývoji firemných produktov.

V minulom roku Eset expandoval do Veľkej Británie, kde otvoril vlastnú distribučnú pobočku. Nové obchodné zastúpenie pre región Nemecko, Rakúsko a Švajčiarsko sa presunulo z nemeckej Jeny do Mníchova.

Eset s centrálou v Bratislave je jedným z najväčších poskytovateľov bezpečnostných produktov na slovenskom i českom trhu. V globálnom porovnaní ide o jednu z piatich najväčších spoločností pôsobiacich v oblasti IT bezpečnosti. Jej produkty používa viac ako 100 miliónov používateľov.

debata chyba
Viac na túto tému: #počítač #IT #Eset