Helske začne stavať haly v Spišskej Novej Vsi v roku 2017

Anglická spoločnosť Helske by mala pravdepodobne začiatkom budúceho roka odštartovať v priemyselnom parku v Spišskej Novej Vsi výstavbu výrobných hál a priestorov. Informoval o tom Tomáš Repčiak z Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi.

15.12.2016 09:47
debata

Memorandum o vytvorení nových výrobných kapacít v meste podpísala spoločnosť ešte vlani v decembri s primátorom Jánom Volným.

„V rámci zhodnotenia celoročnej spolupráce odznela informácia, že spoločnosť má už schválené územné rozhodnutie o možnosti výstavby. Aktuálne sa realizujú prípravné práce pre úpravu pozemkov pre plánovanú výstavbu hál. Rozloha týchto pozemkov je 10-tisíc metrov štvorcových,“ uviedol Repčiak.

Firma sa v memorande zaviazala rozšíriť svoje výrobné kapacity, výskum a vývoj omietkových zmesí a farieb s použitím nanotechnológie a tiež vytvoriť nové pracovné miesta v priemyselnom parku. V decembri 2015 prisľúbila vznik od tristo do päťsto pracovných miest v rozmedzí troch až piatich rokov.

„V tomto roku spoločnosť vytvorila tri desiatky kľúčových pracovných pozícií,“ uviedol Repčiak. Firma tiež koncom minulého roka informovala o pláne preinvestovať na Spiši počas najbližších rokov 42 miliónov eur, pričom do štyroch rokov by malo v Spišskej Novej Vsi vzniknúť centrum servisného strediska za dva milióny eur.

Helske zároveň dohodla spoluprácu s Technickou univerzitou v Košiciach. „Majú podobné priority v oblasti vývoja udržateľných stavebných materiálov s ohľadom na životné prostredie,“ skonštatoval Repčiak. Práve Stavebná fakulta Technickej univerzity v Košiciach sa už dlhodobo zaoberá výskumom materiálov a na špičkovej úrovni má aj laboratóriá.

Spoločnosť Helske Ltd. je anglická spoločnosť pôsobiaca vo viacerých odvetviach priemyslu a stavebníctva. V súčasnosti sa zameriava na rôzne aktivity a rozvíja viaceré investičné projekty. Jej hlavnou činnosťou je výroba unikátneho stavebného materiálu s použitím nanotechnológie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spišská Nová Ves #Halske