SACR končí ako samostatná agentúra, zhltne ju ministerstvo

Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR na seba priamo prevezme zodpovednosť za prezentáciu Slovenska ako atraktívnej destinácie cestovného ruchu.

23.11.2016 13:51
debata

Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR na seba priamo prevezme zodpovednosť za prezentáciu Slovenska ako atraktívnej destinácie cestovného ruchu. Od 1. januára 2017 začlení štátnu príspevkovú organizáciu Slovenskú agentúru pre cestovný ruch (SACR), ktorá sa špecializuje na marketing a propagáciu cestovného ruchu Slovenska, priamo do štruktúr samotného ministerstva dopravy. Informovala o tom hovorkyňa MDVRR Karolína Ducká.

"Mojím prvoradým zámerom je zvýšiť atraktivitu Slovenska ako bezpečnej a turisticky atraktívnej krajiny, a tým k nám prilákať ešte väčší počet domácich aj zahraničných turistov, ktorí ju budú chcieť objavovať. Jednotná prezentácia krajiny a podpora cestovného ruchu vo vzťahu k profesijným zväzom, zahraničiu a medzinárodným organizáciám nám vyplýva zo strategických dokumentov,“ uviedol minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Árpád Érsek. Začlenením SACR priamo do štruktúr ministerstva podľa Érseka zefektívni jej fungovanie.

Agentúra si podľa Duckej zachová všetky kompetencie a pôvodné poslanie organizácie, čiže propagáciu krajiny ako atraktívnej cieľovej destinácie pre turistov. Rezort dopravy zároveň uviedol, že využívaním priestorov ministerstva a tým aj znížením administratívnej záťaže SACR vzniknú finančné úspory, ktoré sa použijú na ďalšie aktivity spojené s lepšou prezentáciou Slovenska v zahraničí.

debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo dopravy #turizmus #SACR