Putin: Zatknutie ministra Uljukajeva nemá vplyv na privatizáciu

Zatknutie ruského ministra hospodárstva Alexeja Uljukajeva pre obvinenie z korupcie nemá žiadny vplyv na aktuálne privatizačné plány, ani na predaj podielu v najväčšej ruskej ropnej spoločnosti Rosnefť.

21.11.2016 09:17
debata (8)

Na tlačovej konferencii po skončení summitu Rady pre ekonomickú spoluprácu Ázie a Tichomoria (APEC) v Lime to povedal ruský prezident Vladimír Putin.

Rusko chce ešte v tomto roku predať takmer pätinový podiel v štátnej spoločnosti Rosnefť. Privatizáciu štátneho majetku má pritom na starosti práve ministerstvo hospodárstva. „Privatizačný plány prehodnocovať nebudeme,“ povedal Putin.

Uljukajev bol zadržaný pre podozrenie z prijatia úplatku dva milióny dolárov. Peniaze mal dostať za pozitívny posudok k prevzatiu regionálnej spoločnosti Bašnefť firmou Rosnefť. Putin Uljukajeva krátko po zatknutí zbavil funkcie.

Uljukajev v novembri uviedol, že predaj 19,5 percenta akcií Rosneft by mal vyniesť minimálne 748,3 miliardy rubľov. Predpokladá sa, že podiel ešte tento rok kúpi samotná Rosnefť a v prvom štvrťroku budúceho roka ho predá súkromným investorom.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #privatizácia