Stiahnutie Note 7 bude stáť Samsung viac ako 5 miliárd USD

Stiahnutie telefónu Galaxy Note 7 z trhu bude stáť juhokórejskú spoločnosť Samsung Electronics minimálne 5,3 miliardy dolárov. Vyplýva to z doterajších odhadov firmy.

14.10.2016 08:33
debata

Samsung sa tento týždeň rozhodol definitívne ukončiť výrobu aj predaj svojho telefónu Galaxy Note 7 kvôli pretrvávajúcim problémom so vznietením batérií.

Spoločnosť v piatok predpovedala, že v tomto a budúcom štvrťroku pre ukončenie výroby a predaja telefónu Galaxy Note 7 príde na prevádzkovom zisku o zhruba tri miliardy dolárov. Už v stredu pritom kvôli Galaxy Note 7 znížila odhad prevádzkového zisku pre uplynulý tretí štvrťrok o asi 2,3 miliardy dolárov.

Smartphone Galaxy Note 7 vstúpil na trh v auguste a mal konkurovať najnovšiemu telefónu iPhone. Kritici ho prijali dobre, ale po niekoľkých dňoch od začiatku predaja sa začali objavovať na sociálnych sieťach obrázky ohorených prístrojov, čo bol prvý náznak, že s telefónom niečo nie je v poriadku.

Začiatkom septembra začal Samsung kvôli problémom s batériami sťahovať z trhu 2,5 milióna telefónov Galaxy Note 7. Zákazníkom ponúkol finančnú kompenzáciu či výmenu za opravenú verziu telefónu, ktorej batérie mali byť bezpečné. V poslednej dobe sa však objavili správy o vznietení už vymenených prístrojov, čo Samsung prinútilo k úplnému ukončeniu výroby a predaja tohto modelu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #Note 7