Z pivovarov mal najvyššie tržby Topvar

Najvyššie tržby spomedzi slovenských výrobcov piva v minulom roku dosiahol Pivovar Topvar. Jeho tržby boli v objeme 111,68 mil. eur.

22.09.2016 12:44
debata (5)

Topvar dominoval aj v oblasti zisku po zdanení. Jeho zisk po zdanení v roku 2015 predstavoval 10,3 mil. eur. V tesnom závese za ním sa nachádzal Heineken Slovensko s výškou tržieb 107,27 mil. eur. Heineken Slovensko dosiahol zisk po zdanení 8,54 mil. eur. Informoval o tom portál IndexPodnikate­la.sk, ktorý vytvoril rebríček Top 10 výrobcov piva z hľadiska výšky tržieb a zisku v minulom roku. Rebríček bol spracovaný na základe dostupných údajov z 29 podnikateľských subjektov.

Ako ďalej uviedol zakladateľ portálu Branislav Vaculčiak, tieto dva pivovary sú jednoznačnými lídrami na trhu. Tretím v poradí je totiž Pivovar Steiger, a.s. s výškou tržieb 13,29 mil. eur. Podiel prvých dvoch pivovarov na celkových tržbách vyprodukovaných v pivovarníckom priemysle je takmer 88 %. Z analýzy ďalej vyplýva, že iba 12 z 29 analy­zovaných pivovarov dosiahlo zisk, väčšina z nich bol v strate. Najhoršie je na tom podľa Vaculčiaka pivovar Kaltenecker, ktorý evidoval v roku 2015 stratu vo výške viac ako pol milióna eur.

Portál IndexPodnikatela.sk podporuje a rozvíja transparentné podnikateľské prostredie na Slovensku. Podnikatelia majú možnosť získať základné aj rozšírené informácie o obchodnom partnerovi, dodávateľovi alebo konkurencii. Projekt poskytuje aj finančné analýzy firmy.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #pivo #pivovar