Do Zlatých Moraviec má prísť 18-miliónová investícia

Do Zlatých Moraviec mieri investícia za 18 miliónov eur. Presne toľko chce do výstavby nového závodu investovať zatiaľ neznámy investor z automobilového odvetvia. V závode sa budú vyrábať automobilové komponenty.

08.09.2016 22:00
debata (1)

„Nový závod bude strojársko-elektrotechnického zamerania. Navrhovaná činnosť bude patriť priemyselnému koncernu, ktorý je ako celok významným svetovým producentom v oblasti strojárskeho priemyslu,“ uviedla spoločnosť Ardis, ktorá má na starosti výstavbu závodu, v investičnom zámere, ktorý už predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Vďaka novému závodu by malo vzniknúť 500 nových pracovných miest. Prevádzka bude rozdelená na dva typy výroby, pričom približne 30 % zamestnancov bude pracovať na tri zmeny a zvyšok bude pracovať v jednozmennom režime. V novom závode bude nepretržitá výroba. S výstavbou závodu by sa malo začať v marci budúceho roka. Ukončenie výstavby je naplánované na koniec budúceho roka.

Dôvodom pre spomínanú investíciu je stále sa zvyšujúci dopyt zákazníkov po automobilových produktoch. „Vybudovanie novej výrobnej haly na tomto území má opodstatnenie vzhľadom na pomerne dobré napojenie na infraštruktúru, priemyselný charakter oblasti a existujúcu výrobnú halu v blízkosti posudzovaného územia, z ktorej bude výroba postupne presunutá,“ konštatuje sa v investičnom zámere.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #automobilky #Zlaté Moravce