Samsung pozastavil predaj najnovších smartphonov Galaxy Note 7

Juhokórejský výrobca elektroniky Samsung Electronics v piatok pozastavil predaj svojich najnovších inteligentných telefónov Galaxy Note 7, ktoré začal predávať v Južnej Kórei, USA a v niektorých ďalších krajinách len pred dvoma týždňami.

02.09.2016 11:42
debata (2)

Firma oznámila, že v reakcii na správy o explóziách a vznietení niekoľkých týchto prístrojov zistila problémy s ich batériami.

Samsung uviedol, že teraz pripraví výmenu všetkých prístrojov dodaných do predajní aj predaných zákazníkom za nové. V Južnej Kórei sa začne výmena 19. septembra. Firma neoznámila, o koľko prístrojov pôjde.

Podľa najväčšieho juhokórejského mobilného operátora SK Telecom sa v krajine doteraz predalo okolo 400 000 týchto prístrojov. Samsung uviedol, že ich predaj sa začal už v desiatke krajín, celkovo ich podľa agentúry AP predal viac ako milión a vyrobil 2,5 milióna.

Firma tento týždeň odložila dodávky najnovších telefónov do juhokórejských predajní, aby preverila ich kvalitu. Urobila tak po správach, podľa ktorých batérie niektorých verzií tohto prístroja pri nabíjaní vybuchli a vznietili sa.

Samsung v piatok oznámil, že potvrdil 35 takýchto prípadov, správy o zraneniach v dôsledku explózií ale nemá. Podľa firmy išlo o „drobný problém“ u batérií jedného z dvoch dodávateľov, ktorého ale firma nemenovala.

Samsung predpokladá, že problém s dodávkami nových telefónov na trh vyrieši v priebehu dvoch týždňov. Problém sa netýka Číny, kde firma zahájila predaj Galaxy Note 7 vo štvrtok a kde tieto prístroje používajú odlišnú batériu.

Samsung je najväčším výrobcom inteligentných mobilných telefónov na svete. Prevádzkový zisk jeho divízie mobilných telefónov stúpol v druhom štvrťroku o 57 percent na dvojročné maximum. Samsung odhaduje, že v druhom štvrťroku dodal zákazníkom 75,6 až 78,3 milióna smartfónov, čo bol takmer dvojnásobok v porovnaní s dodávkami inteligentných telefónov iPhone amerického konkurenta Apple.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #Note7