Premiér: Slovensko je vo forme, spravujeme ho profesionálne

Slovensko je v ekonomických a sociálnych procesoch spravované profesionálne. Vyhlásil to premiér Robert Fico na utorňajšej tlačovej konferencii, na ktorej sa spolu s ministrom financií Petrom Kažimírom venovali vývoju hospodárstva Slovenska.

16.08.2016 13:43
Peter Kažimír, Robert Fico Foto: ,
Minister financií Peter Kažimír (vľavo) a premiér Robert Fico informovali na tlačovej konferencii o aktuálnom vývoji slovenského hospodárstva.
debata (109)

Podľa Fica jeho tvrdenie dokazujú aj čísla vývoja hrubého domáceho produktu, ktorého rast v druhom štvrťroku zrýchlil na 3,7 %.

Rovnako dôkazom dobrého riadenia hospodárstva je podľa premiéra skutočnosť, že ratingové agentúry stále potvrdzujú Slovensku vysoké ratingy. Naposledy minulý týždeň agentúra Fitch na úrovni A+. Vyzdvihol aj pokles nezamestnanosti, či rast miezd.

„Slovensku sa ekonomicky veľmi darí. Tieto čísla sú výsledkom rovnovážnej politiky, ktorá je založená na jednej strane na konsolidácii verejných financií a na druhej strane na podpore hospodárskeho rastu,“ tvrdí predseda vlády. Zároveň tvrdí, že v týchto podmienkach vláda nemieni upúšťať od sociálnych štandardov, ktoré boli nastavené v uplynulom období.

Pozitívne čísla o vývoji hospodárstva by sa podľa ministra financií mali odzrkadliť aj na lepšom výbere daní a odvodov. Navýšenie príjmov je podľa Kažimíra možné očakávať už v septembrovej daňovej prognóze.

109 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #HDP