Slovakia Energy prevezme zákazníkov Right Poweru

Zákazníci, ktorí odoberali energie od žilinskej spoločnosti Right Power, budú mať od augusta nového dodávateľa. Stane sa ním alternatívny dodávateľ elektriny a plynu Slovakia Energy, ktorý prevezme 6 000 klientov.

12.07.2016 15:00
debata (1)

Spojenie schválil Protimonopolný úrad SR. Ako uviedol konateľ Slovakia Energy Jiří Písařík, pre bývalých klientov dodávateľa Right Power sa nič nemení. „Jedným zo spôsobov, ktorým našu pozíciu na trhu upevňujeme, sú akvizície. Týmto čiastočne prispievame k jeho konsolidácii. Tá je prirodzeným dôsledkom vývoja na energetickom trhu,“ dodal Písařík.

Spoločnosť Right Power pôsobí na trhu od roku 2006, keď ešte fungovala pod názvom Komunal Energy. Dodávateľ energií je tiež známy na českom energetickom trhu, kde má necelých 60-tisíc zákazníkov. Spoločnosť Slovakia Energy figuruje na slovenskom trhu od roku 2007, a to najprv ako alternatívny dodávateľ energií pre malé a stredné firmy. V roku 2009 potom začala dodávať elektrinu aj domácnostiam. Spoločne so spoločnosťami Bohemia Energy, Comfort Energy a Europe Easy Energy tvorí energetickú skupinu Bohemia Energy. Svoje služby v súčasnosti poskytuje vyše 200-tisíc slovenským zákazníkom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #plyn #elektrina #Slovakia Energy #Right Power