Air France má účet za štrajk pilotov. 40 miliónov eur

Štvordňový štrajk pilotov leteckej spoločnosti Air France, ktorá sa skončil v utorok večer, bude firmu stáť viac ako 40 miliónov eur.

15.06.2016 08:10
debata

Povedala to v utorok hovorkyňa Air France a dodala, že vedenie aeroliniek sa plánuje do konca tohto týždňa stretnúť s odbormi. Piloti vstúpili do štvordňového štrajku kvôli mzdám v sobotu, na začiatku futbalových majstrovstiev Európy vo Francúzsku.

Aerolinky sa snažili zachovať čo najviac letov, aby nebola narušená preprava fanúšikov na majstrovstvách. Denne sa im podarilo zachovať viac ako 80 percent letov.

Štrajk pilotov prišiel v čase, keď sa v krajine konajú celonárodné protesty proti reforme zákonníka práce, ktorá má uľahčiť prijímanie i prepúšťanie zamestnancov. Vláda sa prostredníctvom tejto reformy snaží povzbudiť podniky k tvorbe nových pracovných miest. V minulých týždňoch protesty narušili produkciu rafinérií, železničnú dopravu a tiež napríklad odvoz odpadkov z ulíc Paríža.

Protivládne demonštrácie sa konali aj v utorok. Centrá desiatok miest zablokovali desaťtisíce protestujúcich. V Paríži sa radikálni demonštranti stretli s políciou, ktorá 15 ľudí zadržala. Podľa úradov pri zrážkach utrpelo zranenia šesť demonštrantov a 20 príslušníkov bezpečnostných síl.

debata chyba
Viac na túto tému: #Air France