Súd nevyhovie žiadosti pribrzdiť investíciu Jaguaru

Krajský súd v Nitre nemieni vyhovieť žiadosti Nitrana Romana Cerulíka v súvislosti s investíciou automobilky Jaguar Land Rover.

07.04.2016 15:35
debata (4)

Cerulík podal vo februári žalobu, v ktorej žiada o preskúmanie rozhodnutia Okresného úradu Nitra a o odklad vykonateľnosti rozhodnutia, ktorým úrad rozhodol neposudzovať vplyv automobilky na životné prostredie.

„Súd 23. marca upovedomil žalobcu, že jeho žiadosti o odklad vykonateľnosti rozhodnutí špecifikovaných v žalobe nemieni vyhovieť. Toto upovedomenie bol podľa doručeniek doručené právnemu zástupcovi žalobcu 1. apríla,“ informoval hovorca Krajského súdu v Nitre Mário Pivarči. Okresnému úradu Nitra teraz plynie 30-dňová lehota na vyjadrenie sa k žalobe a na predloženie administratív­neho spisu.

Roman Cerulík povedal, že rozhodnutie súdu pokladá za veľmi prekvapivé, keďže všetky tri automobilky na Slovensku povinne posudzovali vplyvy na životné prostredie.

„Počkám na rozhodnutie Krajského súdu v Nitre, pretože v samotnej veci ešte nerozhodol,“ skonštatoval Cerulík.

Okresný úrad podľa jeho názoru odmietol posudzovanie vplyvov automobilky Jaguar Land Rover na životné prostredie na základe neúplných a zavádzajúcich údajov. Ako príklad uviedol údaj o počte plánovaných parkovacích miest, ktorých má byť 440. Pri počte nad 500 by už bolo povinné posudzovanie vplyvov na životné prostredie. Podľa Cerulíka bol tento údaj zámerne poddimenzovaný.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaguar Land Rover