Slovenskú poštu po Druckerovi povedie Róbert Gálik

Slovenskú poštu, a.s. po odchode bývalého generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva Tomáša Druckera vedie doterajší podpredseda predstavenstva a riaditeľ úseku prevádzky Róbert Gálik.

02.04.2016 15:57
debata (6)

Pre agentúru SITA to potvrdila Slovenská pošta s tým, že Drucker sa vzdal funkcií generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva k 23. marcu. Stal sa totiž ministrom zdravotníctva v novej koaličnej vláde ako nominant Smeru-SD. Doterajší člen predstavenstva a riaditeľ úseku služieb Slovenskej pošty Jozef Ráž je od štvrtka vedúcim služobného úradu na ministerstve zdravotníctva.

Gálik pôsobí v Slovenskej pošte od októbra 2012, keď sa stal podpredsedom predstavenstva. Absolvoval Fakultu manažmentu a marketingu Žilinskej univerzity v rokoch 1988 – 1993 a The Open University v Londýne v rokoch 1998 – 2002. Pred príchodom do Slovenskej pošty bol v rôznych súkromných bankách a firmách.

Novou podpredsedníčkou predstavenstva Slovenskej pošty je podľa Obchodného registra SR od 24. marca Ivana Piňosová, riaditeľka úseku generálneho riaditeľa a financií. Novými členmi predstavenstva spoločnosti sú Peter Marciš a Peter Kapusta, ktorí nahradili Jozefa Ráža a Petra Blaškovitša.

Predošlá hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová zastáva tento post po novom už na ministerstve zdravotníctva. Novou hovorkyňou Slovenskej pošty sa stala Iveta Dorčáková, bývalá hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Slovenská pošta vznikla 1. januára 1993 a na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu sa pretransformovala 1. októbra 2004. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur, jej akcie spravuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť zamestnávala koncom minulého roka 13 570 pracovníkov v prepočítanom počte na plný pracovný úväzok.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská pošta #Tomáš Drucker #Róbert Gálik