IDC: Svetový predaj nositeľných zariadení vzrastie o 38 %

Celosvetový predaj chytrých hodiniek a ďalších nositeľných digitálnych zariadení tento rok vzrastie o 38 percent na 110 miliónov kusov.

18.03.2016 08:08
Apple. AppleWatch Foto: ,
Apple Watch
debata (1)

Predpovedala to vo štvrtok výskumná spoločnosť International Data Corporation (IDC). Lídrom tohto trhu sú hodinky Apple Watch.

Spoločnosť Apple by tento rok mala dodať na trh 14 miliónov svojich hodiniek, čo by bolo o 22 percent viac ako vlani. Na trhu inteligentných hodiniek by jej to malo zabezpečiť podiel 49,4 percenta. Nasledujú hodinky Android Wear, fungujúce s operačným systémom Android od spoločnosti Alphabet, ktoré majú mať podiel 21,4 percenta.

Najväčšia pozornosť sa z nositeľných technológií síce upiera na hodinky, tie však tvoria tento rok len asi štvrtinu celého trhu. Medzi ďalšie nositeľné prístroje patria najmä chytré náramky pre sledovanie športového výkonu a telesných funkcií a celý trh sa rýchlo rozširuje o nové produkty pripájané na odev, k očiam a k ušiam.

Celý trh nositeľných technológií by mal v druhej polovici tohto desaťročia rast dvojciferným tempom ročne. V roku 2020 potom odbyt týchto zariadení dosiahne úroveň približne 237 miliónov kusov, predpovedá podľa agentúry Reuters IDC.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #IDC #Android Wear #Apple Watch #nositeľná elektronika