V Malackách prvý raz testovali reálne fungovanie eHealthu

Reálne fungovanie elektronického zdravotníctva (eHealth) otestovali priamo v praxi prvýkrát v nemocnici v Malackách, a to za účasti ministra zdravotníctva Viliama Čisláka.

04.03.2016 09:29
nemocnica malacky Foto: ,
Nemocnica v Malackách je priekopníkom v praktickom testovaní eHealthu.
debata (3)

Do ostrej prevádzky vstúpilo napojenie nemocničného informačného systému (NIS) do eHealth, a to NIS CGM CLINICOM CC3. Informovala o tom spoločnosť CompuGroup Medical (CGM).

Nemocničný informačný systém má vniesť poriadok do štruktúrovanej zdravotníckej dokumentácie pacientov a kontroluje proces liečebnej starostlivosti z jedného miesta. Všetky informácie – ktoré súvisia s liečbou pacienta, vrátane laboratórnych výsledkov a rádiologických vyšetrení – sú lekárom kedykoľvek k dispozícii.

Spomínaný nemocničný informačný systém poskytuje úplný prehľad o nákladoch súvisiacich s liečbou a zabezpečuje tiež vykazovanie poskytnutej zdravotnej starostlivosti zdravotným poisťovniam.

"Môžem konštatovať, že napojenie nášho nemocničného informačného systému a jeho integrácia do eHealth prebehla úspešne, tento systém sa ako prvý na Slovensku odskúšal a funguje v prevádzkových podmienkach nemocnice v Malackách,“ uviedol konateľ spoločnosti CGM Slovensko Pavol Chudý. Pripomenul, že s touto požiadavkou ich oslovili len zhruba pred tromi mesiacmi a napojenie systému sa im tak podarilo sprevádzkovať v extrémne rýchlom čase.

Systém CGM CLINICOM CC3 slúži na vedenie evidencie pacientov, ktorí sa liečia v zdravotníckom zariadení, lekárskej dokumentácie, výsledkov laboratórnych vyšetrení, denných dekurzov, záznamov medikácie pacienta, plánovania odborných vyšetrení, ale aj rehabilitácií a rehabilitačných procedúr. Pokrýva činnosť lekárov a sestier ako v ambulantných, tak i lôžkových prevádzkach.

Skupina CompuGroup Medical je jednou z popredných svetových spoločností zameraných na eHealth. Služby spoločnosti sa zakladajú na zákazníckej sieti viac ako 400-tisíc lekárov, zubných lekárov, nemocníc, lekární a ďalších poskytovateľov služieb. Spoločnosť CompuGroup Medical Slovensko vznikla v roku 2011 fúziou softvérových firiem, ktorých vlastníkom bola materská spoločnosť.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníctvo #Malacky #eHealth #Nemocnica Malacky #CompuGroup Medical