Dodávatelia pre Carrefour sa obávajú nevyplatenia pohľadávok

Dodávatelia pre obchodný reťazec Carrefour majú obavy, či im reťazec vyplatí pohľadávky. Dodávatelia, ktorí sú tiež členmi komory, ju otvorene žiadajú o pomoc, lebo vznikla reálna hrozba, že o svoje pohľadávky prídu.

24.02.2016 20:16
debata (3)

„Naši členovia a dodávatelia sú veľmi podráždení a nervózni z tohto stavu, pretože obchodný systém Carrefour ide do reštrukturali­zácie,“ informoval predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Milan Semančík.

„Doslova žiadajú vládu o pomoc pri riešení tejto situácie, v podobe odkupu týchto pohľadávok, pretože je tu riziko, že o tie prostriedky prídu,“ konštatoval Semančík. Predseda tiež uviedol, že dodávatelia budú vo vzťahu ku spoločnosti Carrefour podávať podnet na Generálnu prokuratúru SR pre porušenie zákona o obchodných reťazcoch. "Ide o nedodržanie lehoty splatnosti vo vzťahu k tomu zákonu,“ dodal. Ako pre agentúru SITA spresnila hovorkyňa SPPK Jana Holéciová, potravinári združení v komore momentálne pripravujú oficiálny list vláde SR so žiadosťou o pomoc.

Ministerstvo pôdohospodárstva uviedlo pre agentúru SITA, že požiadavky slovenských výrobcov na ochranu proti spoločnosti Retail Value Stores, ktorá prevádzkuje obchodný reťazec Carrefour Slovensko, neboli ministerstvu doposiaľ adresované. „Pokiaľ sa tak stane, budeme sa riešením tejto situácie zaoberať. V súčasnosti aj ministerstvo pokračuje vo vymáhaní pohľadávok voči tejto spoločnosti v súlade s podmienkami zákona,“ informoval rezort pôdohospodárstva.

Carrefour prevádzkuje po celom svete približne 10 800 obchodov v 33 krajinách a zamestnáva približne 381 tisíc zamestnancov. Na slovenský trh spoločnosť vstúpila v roku 2000. V súčasnosti pod značkou Carrefour prevádzkuje predajne v Bratislave, v Košiciach, v Trnave a v Žiline spoločnosť Retail Value Stores, a. s.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #reťazce #Carrefour