Slovnaft dokončil linku na výrobu plastov

Jediná slovenská rafinéria Slovnaft ukončila inštaláciu technológie za 300 miliónov eur, ktorá má produkovať granuly rôznych druhov nízkohustotného polyetylénu.

28.10.2015 12:20
Slovnaft, Világi, Fico Foto: ,
Vláda na čele s premiérom Robertom Ficom, ako aj Slovnaft, ktorému šéfuje Oszkár Világi, sa každý zvlášť uchádzali o ovládnutie Slovenských elektrární. Štát je stále v hre. V utorok sa Fico a Világi stretli pri novej linke v Slovnafte.
debata

Ten sa využíva napríklad v automobilovom priemysle, ale aj na výrobu hračiek, izolácií či medicínskych a hygienických pomôcok. Najmodernejší závod na výrobu plastov si včera pozrel premiér Robert Fico.

„Je to zaujímavé, pretože spoločnosť sa nekoncentruje na výrobu pohonných hmôt, ale súčasne využíva produkty, ktoré má k dispozícii, aj na výrobu plastov,“ zhodnotil novú prevádzku Fico. Nová linka LDPE¤4 nahradí sedem terajších liniek, čím sa ročná kapacita výroby polyetylénu zvýši zo súčasných 180-tisíc ton na 220-tisíc ton.

Šéf slovenskej rafinérie Oszkár Világi tvrdí, že trhu s plastami sa tento rok mimoriadne darí. „Očakávame preto, že veľký podiel na profite bude mať Slovnaft v budúcnosti práve z týchto produktov,“ pokračuje Világi. Až 80 percent produkcie pritom plánuje Slovnaft vyvážať na európske trhy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovnaft