Brusel súhlasil s predajom obchodov bauMax nemeckému Obi

Odchod spoločnosti bauMax zo slovenského trhu odobrili protimonopolné orgány Európskej únie. Predaj obchodov rakúskeho hobbymarketu bauMax na Slovensku, v Slovinsku a v Českej republike nemeckému konkurentovi Obi je totiž podľa Bruselu „zlučiteľné s nariadením Európskej únie o fúziách“. Informovala o tom v piatok Európska komisia.

23.10.2015 16:49
debata (2)

„Na žiadosť spoločností, ktoré sú predmetom fúzie, postúpila Európska komisia v auguste 2015 časti transakcie týkajúce sa Rakúska rakúskym orgánom pre hospodársku súťaž, aby posúdili jej súlad s národnou legislatívou v oblasti hospodárskej súťaže,“ konštatuje v správe komisia. Pri častiach transakcie posudzovaných Bruselom komisia usúdila, že navrhovaná transakcia nepredstavuje riziko v oblasti hospodárskej súťaže, nakoľko zlúčený trhový podiel spoločností by bol „skromný“, píše sa v tlačovej správe komisie.

Nemecká spoločnosť Obi preberá približne dve tretiny zo 105 predajní rakúskeho bauMaxu s tým, že preberá aj pracovníkov, ktorých sa zmena týka. BauMax ako ostatné podobné firmy v Európe, má problémy s dopytom vzhľadom na prepadávajúci sa trh a oslabené ekonomiky. BauMax tak uplatňuje reštrukturalizačný plán odsúhlasený jeho veriteľmi. Na Slovensku bauMax prevádzkuje 14 predajní.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Obi #bauMax