Fraport musí obnoviť ponuku na prenájom gréckych letísk

Nemecká spoločnosť Fraport by mala do konca tohto roka podpísať dohodu o prenájme 14 gréckych regionálnych letísk po opätovnom formálnom predložení ponuky.

15.10.2015 09:09
debata

Nemecká spoločnosť Fraport by mala do konca tohto roka podpísať dohodu o prenájme 14 gréckych regionálnych letísk po opätovnom formálnom predložení ponuky. Uviedla to v stredu grécka privatizačná agentúra. Platnosť ponuky na prenájom letísk, ktorý je jednou z najväčších privatizácií v Grécku od začiatku dlhovej krízy v roku 2009, vyprší tento mesiac. Fraport, ktorého Atény vybrali ako preferovaného záujemcu o privatizáciu, musí ponuku opätovne predložiť, aby sa predaj zrealizoval.

Nemecká firma a jej grécky partner, spoločnosť Copelouzos, súhlasili, že uhradia jednorazovú platbu 1,2 mld. eur a ročne budú platiť nájomné v sume zhruba 23 mil. eur za 40-ročný prenájom letísk v obľúbených turistických lokalitách, vrátane ostrova Korfu. Do letísk by okrem toho mali počas obdobia prenájmu investovať celkovo 1,4 mld. eur.

Šéf gréckej privatizačnej agentúry Stergios Pitsiorlas minulý mesiac pre Reuters povedal, že dohoda s Fraportom sa zrealizuje v tomto roku. Potrvá však niekoľko mesiacov, kým licencia začne platiť a Grécko začne dostávať peniaze.

debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #Nemecko #privatizácia