Nízkonákladové aerolinky Aeroflotu budú lietať aj do Bratislavy

Ruské nízkonákladové aerolinky Pobeda, ktoré sú dcérskou firmou leteckej spoločnosti Aeroflot, budú lietať aj do zahraničia, vrátane Bratislavy.

30.09.2015 08:12
debata

Agentúra TASS s odvolaním sa na informovaný zdroj uviedla, že komisia ruského ministerstva dopravy, ktorá vydáva príslušné povolenia pre zahraničné lety, schválila firme letecké spojenie do siedmich destinácií v zahraničí.

Komisia schválila aerolinkám lety z Moskvy do Bratislavy, Drážďan, Kolína nad Rýnom, Bergama, Salzburgu, Chambery a Verony. Povolenie k letom bude podľa zdroja vydané, keď federálny letecký úrad zruší podmienku, podľa ktorej aerolinky musia najprv dva roky lietať na domácich trasách. Pobeda zahájila predaj leteniek vlani v novembri. Tento rok plánuje prepraviť 2,8 až 3,2 milióna cestujúcich.

Aeroflot založil Pobeda, keď kvôli západným sankciám uvaleným na Rusko za jeho postup v ukrajinskej kríze musel zatvoriť svoju predchádzajúcu nízkonákladovú firmu Dobroljot.

Aeroflot, nad ktorým má kontrolu ruský štát, plánuje zvyšovať počet letov a liniek novej spoločnosti, aby do roku 2018 počet cestujúcich prepravených Pobedou dosiahol desať miliónov ročne. Celkom má mať Pobeda až 40 boeingov a lietať bude na 45 domácich i zahraničných linkách.

Predchodca Pobedy, nízkonákladová spoločnosť Dobroljot, sa vlani ocitla na zozname sankcionovaných firiem. Dobroljot prevádzkoval okrem iného linky na ukrajinský polostrov Krym, ktorý vlani v marci anektovalo Rusko. Na základe sankcií bola zrušená zmluva nízkonákladových aeroliniek o prenájme strojov Boeing.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Rusko #aerolinky #Aeroflot #Pobeda