KDH chce naplniť Ficov sociálny balíček vianočným pre deti

Vláda Roberta Fica by podľa poslanca za KDH Júliusa Brocku mala dať do tretieho sociálneho balíčka jednorazový vianočný príspevok pre nezaopatrené deti.

18.09.2015 11:16
debata (7)

Ak to podľa neho neurobí Smer, KDH v prípade účasti v budúcej vláde takýto príspevok navrhne. Uviedol to počas piatkovej parlamentnej rozpravy k vládnemu návrhu zákona o poskytovaní vianočného príspevku niektorým poberateľom dôchodku, ktorým sa má aj v tomto roku zaviesť pre penzistov s nízkym dôchodkom príplatok k vianočnému príspevku v sume 12,74 eura. Toto opatrenie považuje Brocka za "čistý politický marketing“, pričom dôchodcov nepovažuje za najohrozenejšiu sociálnu skupinu.

Dôchodcovia s dôchodkom do 396,18 eura majú dostať posledný mesiac tohto roka rovnako ako vlani aj príplatok k vianočnému príspevku v sume 12,74 eura. Najvyššia suma vianočného príspevku spolu s príplatkom tak opäť dosiahne 100 eur a budú mať na ňu nárok penzisti, ktorých dôchodok je do 198,09 eura. Príplatok k vianočnému príspevku by podľa odhadu rezortu práce a sociálnych vecí malo v tomto roku dostať takmer 761,6 tisíc penzistov.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #vianočný dôchodok #KDH #sociálny balíček