Zamestnancov plánuje prijať každá siedma firma

Firmy na slovenskom pracovnom trhu plánujú v najbližších troch mesiacoch nábory stoviek až tisícov zamestnancov. Podľa prieskumu od spoločnosti Manpower prijímať nových ľudí plánujú plánuje v 3. štvrťroku 2015 až 14 percent domácich spoločností, teda približne každá siedma firma.

10.09.2015 14:00
vysokozdvižný vozík, firma, fabrika, sklad Foto: ,
Zamestnávatelia napríklad zháňajú šoférov vysokozdvižných vozíkov a ponúkajú aj kurzy ich riadenia, no aj tak majú problém zohnať ľudí.
debata

Naopak, prepúšťanie oznámilo „len“ sedem percent personálnych manažérov. Domácu ekonomiku tak do konca roka čaká obdobie tvorby nových pracovných miest a klesajúcej nezamestnanosti.

Prísun talentov – správnych zamestnancov na určitých pozíciách – je nedostatočný. Preto sú zamestnávatelia nútení skúšať a využívať nové personálne stratégie.
Jaroslava Rezlerová, generálna riaditeľka Manpower Česká a Slovenská republika

„Na trhu práce vidíme skutočnú eufóriu a výnimočné zotavenie, ktoré môže pripomínať situáciu pred finančnou krízou v rokoch 2006 až 2008,“ povedala Jaroslava Rezlerová, generálna riaditeľa Manpower Česká a Slovenská republika. Čoraz viac ľudí, ktorí žijú vo veľkých mestách a v blízkosti priemyselných parkov, nemá problém nájsť si zamestnanie.

„Pred polrokom som stratil prácu predavača mobilných telefónov. Rozhodol som sa pol roka si oddýchnuť na podpore a priznám sa, potom som aj mal trochu strach, či si nájdem zamestnanie. Našťastie hneď, ako som sa začal zaujímať o prácu, hľadali strážcov do priemyselného parku a ja som sa v podstate bez problémov zamestnal,“ povedal Martin Holič zo Senice.

Nedostatok zamestnancov personálnym agentúram hlásia hlavne firmy pôsobiace v automobilovom priemysle. „Prísun talentov – správnych zamestnancov na určitých pozíciách – je nedostatočný. Preto sú zamestnávatelia nútení skúšať a využívať nové personálne stratégie. Upravujú systém odmien a benefitov, reorganizujú výrobu, často využívajú prácu na čiastočný úväzok a uskutočňujú nábor vo vzdialených regiónoch, dokonca v zahraničí,“ priblížila Rezlerová.

Pre firmy pôsobiace v okolí Bratislavy je obľúbeným náborovým miestom Komárno. V spolupráci s úradom práce nezamestnaným posledné mesiace pravidelne núkajú voľné pracovné miesta vodičov vysokozdvižných vozíkov, kontrolórov kvality výroby či montovanie rôznych automobilových súčiastok priamo za výrobným pásom.

„Prípadným záujemcom o prácu zaplatíme aj kurz ovládania vysokozdvižného vozíka. Napriek tomu pracovnú zmluvu väčšinou podpíše len pár uchádzačov,“ uviedol Jaroslav Rabatin, Job Specialist v McROY Slovakia. Aktuálne je v Komárne bez práce 8 111 ľudí a nezamestnanosť dosahuje 14,88 percenta.

Zo súčasného ekonomického rastu majú veľmi málo ľudia žijúci v hladových dolinách. Štát do regiónov s vysokou nezamestnanosťou láka firmy na daňové prázdniny a stimuly. Aj v stredu vláda schválila štyrom súkromným firmám podporu vo výške 9,3 milióna eur. Podniky sa za to zaviazali do roku 2019 vytvoriť 417 nových pracovných miest a zároveň preinvestujú 38,5 milióna eur.

Štátnu podporu získala spoločnosť CCN GROUP Slovakia z Považskej Bystrice, ktorá je zameraná na výrobu turbínových súčiastok pre automobilový priemysel. Ďalej kežmarská firma Deltrian Slovakia zameraná napríklad na výrobu filtračných materiálov a komponentov.

Ďalšou spoločnosťou je BSH Drives and Pumps so sídlom v Michalovciach. Štát firmu podporí pri rozšírení technologického centra pre vývoj elektroniky. Štvrtou spoločnosťou je výrobca nábytku Ekoltech z Fiľakova.

Ministerstvo hospodárstva momentálne pracuje na ďalších 15 projektoch, ktoré by mohli získať štátnu podporu v podobe daňových prázdnin, dotácií na vytvorenie pracovného miesta a priamej finančnej podpory.

„Nechcel by som dnes špekulovať o nejakých konkrétnych číslach. Tie projekty musia najprv prejsť legislatívnym procesom,“ uzavrel Rastislav Chovanec, štátny tajomník ministerstva hospodárstva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanosť #firmy #zamestnanci