Google vymenil obliny za hrany. Zmenil logo

Americká internetová spoločnosť Google predstavila nový dizajn svojho loga. Je to už piata úprava loga firmy od roku 1998, keď internetový vyhľadávač začal ponúkať svoje služby.

01.09.2015 23:11
Google Foto:
Nové logo spoločnosti Google.
debata (4)

Hlavnou zmenou loga je typ písma. Google v novom logu používa bezpätkové písmo, tzv. Sans serif. Rovnaký typ písma má logo nedávno vytvorené holdingovej firmy Alphabet, ktorej súčasťou má byť Google.

Kompaktné verzie loga, ktorá sa používa na identifikáciu väčšiny aplikácií, už nebude malé modré „g“, ale nahradí ho veľké písmeno „G“ vo farbách modrej, červenej, žltej a zelenej, teda v rovnakých farbách, v ktorých je celé logo firmy.

Nová značka si podľa vyhlásenia firmy kladie za cieľ urobiť Google viac prístupný a užitočný pre svojich používateľov. Firma naposledy menila logo v roku 2013.

Nové logo prichádza tri týždne po tom, keď firma prekvapivo vytvorila novú holdingovú firmu s názvom Alphabet, teda abeceda. Tá má združiť mnoho dcérskych spoločností a oddeliť hlavné aktivity v oblasti internetovej reklamy od nových podnikov, ako sú autá bez vodiča, uviedli agentúry AP a Reuters.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Alphabet