Volkswagen vyrobil na Slovensku v I. polroku 200 tisíc áut

Nemecká automobilka Volkswagen vyrobila na Slovensku v prvom polroku tohto roka vyše 200 tisíc automobilov.

28.08.2015 13:31
debata (1)

"V prvom polroku sme úspešne spustili výrobu novej generácie Audi Q7. Je to automobil, ktorý je nielen priekopníkom svojej triedy, ale aj vrcholom z pohľadu nasadených výrobných technológií. A aj náš stupavský závod sa pozitívne vyvíja,“ uviedol predseda predstavenstva Volkswagen Slovakia Albrecht Reimold. Firma dosiahla na Slovensku počas prvých šiestich mesiacoch tohto roka obrat 3,5 mld. eur.

Volkswagen vyrobil taktiež na Slovensku pre automobily značky Volkswagen, Audi, Seat a Škoda viac ako 150 tisíc prevodoviek. Produkcia v martinskom závode zaznamenala v sledovanom období úroveň 17,8 milióna komponentov. Stupavský závod vyrobil 11 600 zariadení pre výrobné linky závodov koncernu Volkswagen v krajinách EÚ, Číne, Indii či v Mexiku.

Firma Volkswagen Slovakia vyrobila na Slovensku od roku 1991 viac ako štyri milióny vozidiel. Zamestnáva vyše 9 900 ľudí. V bratislavskom závode vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V martinskom závode vyrába spoločnosť komponenty pre prevodovky, v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska a v Stupave produkuje zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #automobilky