Sezónne práce a nové opatrenia zrazili nezamestnanosť

Počet nezamestnaných pripravených nastúpiť do zamestnania, ktorých na Slovensku evidujú úrady práce, v júni dosiahol takmer 310-tisíc osôb. Miera nezamestnanosti sa v porovnaní s minulým rokom znížila o 0,09 percentuálneho bodu a dosiahla 11,46 percenta.

20.08.2015 12:00
debata

V porovnaní s júlom 2014 je nezamestnanosť nižšia o 1,21 percenta. Po započítaní žien na materskej dovolenke, alebo práceneschopných zamestnancov celková miera nezamestnanosti presahuje 350-tisíc osôb.

„Dá sa povedať, že od januára 2013 je trend znižovania nezamestnanosti neustály,“ uviedol na tlačovej besede minister práce a sociálnych vecí Ján Richter. Kým vláda hovorí najmä o odvodových uľavách či stimuloch, alebo spôsobe konsolidácie verejných financií, ktoré prispeli k poklesu nezamestnanosti, úlohu zohráva aj lepší export a tiež sezóna.

Faktom je, že dlhodobo nezamestnaných začalo ubúdať. „Z pohľadu hodnotenia najúčinnejších opatrení, ktoré sa v tomto roku prejavili, ide najmä o súbeh mzdy a dávky v hmotnej núdzi, ktorý od začiatku roka využilo 11 553 osôb,“ hovorí minister Richter.

Opatrenie pomohlo zamestnanosti najmä v oblastiach s najvyššou nezamestnanosťou. Rovnako pozitívne hodnotí aj eurofondový projekt Repas, ktorý okrem iného pomáha znižovať rozdiely v regionálnej zamestnanosti. Vďaka nemu sa na Slovensku zamestnalo 12,5-tisíca ľudí najmä na východnom Slovensku.

Pre ďalší pokles nezamestnanosti jednoznačne potrebujeme rast ekonomiky a motivačné podnikateľské prostredie.
analytik Tatra banky Boris Fojtík

Ľubomír Koršňák, analytik UniCredit Bank, tvrdí, že viac ako polovica júlového poklesu sa dá pripísať na vrub tradičnej sezóny. Po jej zohľadnení by nezamestnanosť klesala o 0,04 percen­tuálneho bodu na 11,56 percenta. „Po zohľadnení sezóny sa pokles nezamestnanosti v posledných dvoch mesiacoch výraznejšie spomalil. V porovnaní s úvodom roka prúdi do evidencie viac nových nezamestnaných a znížil sa aj počet umiestnených na trhu práce,“ dodáva Koršňák.

„Treba si uvedomiť, že z celkového počtu uchádzačov o zamestnanie má zhruba 100-tisíc len základné, prípadne nemá ukončené ani základné vzdelanie. Takmer 190-tisíc uchádzačov nepracovalo viac ako rok, ich pracovné návyky sa tak strácajú. To je armáda nezamestnaných, ktorá si len s veľkými ťažkosťami nájde prácu,“ hovorí Ľuboš Sirota, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ personálnej spoločnosti McROY Group. Najvyššia nezamestnanosť je v okresoch Rimavská Sobota (28,1%), Revúca (25,1%) a Poltár (21,6%).

Richter tvrdí, že sú vytvorené všetky predpoklady na to, aby nezamestnanosť klesala aj v budúcnosti. „Očakávame, že rastúca ekonomika bude naďalej vytvárať priestor pre tvorbu nových pracovných miest a nezamestnanosť po zohľadnení sezóny by mala aj v nasledujúcich mesiacoch pozvoľna klesať,“ súhlasí Koršňák. Napriek tomu však poukazuje na to, že v júni a júli došlo k schladeniu trhu práce. Nálada v slovenskom priemysle v júni klesla na 13-ročné minimum. Negatívne ju mohla okrem iného ovplyvniť aj eskalácia gréckej dlhovej krízy. Podniky sú pri najímaní novej pracovnej sily opatrné.

zväčšiť
vývoj nezamestnanosti v SR

„Dnes je priemer eurozóny v prípade miery nezamestnanosti podľa posledných údajov 11,1 percenta. Máme ambíciu sa do konca kalendárneho roka k tomuto priemernému číslu dostať,“ odhaľuje plány Richter. Mária Valachyová, analytička Slovenskej sporiteľne, tvrdí, že nezamestnanosť u nás stále patrí medzi najvyššie v Európe, takže určite máme priestor na ďalší pokles.

„Pre ďalší pokles nezamestnanosti jednoznačne potrebujeme rast ekonomiky a motivačné podnikateľské prostredie. Až následne, vzhľadom k tomu, že na Slovensku máme problém s dlhodobou štrukturálnou nezamestnanosťou a s nezamestnanosťou mladých, sa ako pomocný nástroj ponúkajú aktívne politiky trhu práce,“ hovorí Boris Fojtík, analytik Tatra banky.

„Za mesiac júl v evidencii Sociálnej poisťovne pribudlo 8 000 živnostní­kov,“ tvrdí tiež Richter. „Môže to súvisieť s faktom, že 30. júna uplynul termín na podanie odloženého daňového priznania. Istá časť právnických osôb sa následne mohla rozhodnúť ukončiť svoju činnosť a prejsť na živnosť, keďže tejto skupiny sa netýka povinnosť platiť tzv. daňové licencie,“ odhaľuje možnú príčinu prekvapivého nárastu Sirota.

Na trhu práce je dlhodobo nedostatok IT špecialistov, zváračov, CNC programátorov alebo elektrikárov. „Nezáujem pretrváva aj o profesie, ako sú krajčír, murár či o pôdohospodárske profesie,“ uvádza Sirota. Fojtík dodáva, že rast zamestnanosti v poslednom období ťahá najmä sektor služieb. Najviac voľných pracovných miest v súčasnosti evidujú v Bratislavskom samosprávnom kraji, ktorý nasleduje Prešovský a Trenčiansky samosprávny kraj.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nezamestnanosť #Úrad práce #vývoj nezamestnanosti #eurofondový projekt Repas