Agip na Slovensku končí, čerpacie stanice preberie MOL

Čerpacie stanice Agip na Slovensku a v Českej republike predchádzajú do skupiny MOL a postupne zmenia názov.

31.07.2015 16:57
debata (3)

MOL, do ktorej patrí aj Slovnaft, ukončila akvizíciu čerpacích staníc od spoločnosti ENI a upevnila si tak vedúce postavenie v strednej a východnej Európe. Skupina prevzala 125 čerpacích staníc v Českej republike a 41 na Slovensku, jej maloobchodná sieť sa tak rozrástla na viac ako 1 900 staníc v 12 krajinách. Informoval o tom hovorca Slovnaftu Anton Molnár.

Čerpacie stanice Agip na Slovensku sa premenujú na Slovnaft, v Českej republike zmenia názov prevažne na MOL. „Táto transakcia významne prispieva k stratégii skupiny MOL pri rozširovaní aktivít v strednej a východnej Európe,“ skonštatoval viceprezident skupiny MOL pre maloobchod Lars Höglund. U nás bude MOL prevádzkovať pod značkou Slovnaft 250 čerpacích staníc, za riekou Morava bude do jej siete patriť 316 benzínových púmp, ktoré budú fungovať pod dvoma značkami a to MOL a Pap Oil.

Ako upresnil Molnár, akvizícia v obidvoch štátoch zahŕňa taktiež veľkoobchodné aktivity, činnosti súvisiace s predajom leteckých palív, ako aj prevzatie zamestnancov, nezahŕňa však veľkoobchod značkových olejov a mazív a ďalších špeciálnych produktov. Skupina MOL už začiatkom toho roku dokončila akvizíciu čerpacích staníc ENI v Rumunsku.

Skupina MOL je medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť so sídlom v Maďarsku. Pôsobí vo viac ako 40 krajinách a zamestnáva takmer 29 tisíc ľudí po celom svete. Výrobné aktivity má v ôsmich krajinách a prieskumné aktíva v 13 krajinách. Skupina prevádzkuje štyri rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvátsku. Vlastní sieť viac než 1 900 čerpacích staníc v 12 krajinách strednej a juhovýchodnej Európy.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #benzín #nafta #Slovnaft #palivá #MOL #AGIP