Na novej diaľnici pri Martine sa nevyhnete mýtu

Nákladné automobily nad 3,5 tony musia platiť mýto už aj na nedávno odovzdanej novej diaľnici D1 Dubná Skala - Turany v Turci a na obchvate Galanty na ceste I/75.

15.07.2015 13:03
debata

Vyhláška ministerstva dopravy s účinnosťou od 15. júla zaviedla nový zoznam vymedzených úsekov ciest s elektronickým výberom mýta. Ako v stredu informovala mýtna spoločnosť SkyToll, a. s., počet vymedzených úsekov ciest sa od stredy zvýšil o sedem zo 4 292 na 4 299 a dĺžka siete vymedzených úsekov vzrástla o 22,2 kilometra na 17 763,45 km.

„Na novopostavenej časti diaľnice D1 medzi Dubnou Skalou a Turanmi pribudli tri vymedzené úseky ciest. Ďalšie tri úseky pribudli na ceste I. triedy číslo 75 na obchvate Galanty. Zmena siete vymedzených úsekov ciest sa dotkla aj cesty I. triedy číslo 18, kde delením už predtým existujúcich vymedzených úsekov vznikli štyri nové vymedzené úseky ciest,“ uviedol manažér pre komunikačnú stratégiu a PR SkyToll-u Anton Bódis. Dôvodom tejto úpravy bolo pripojenie cesty I/18 na diaľnicu D1 medzi Dubnou Skalou a Turanmi.

Vyhláška ministerstva dopravy preklasifikovala šestnásť vymedzených úsekov neparalelných ciest I. triedy na úseky paralelných ciest I. triedy a šiestim vymedzeným úsekom upravila dĺžku a súradnice ich začiatku alebo konca. Tieto zmeny sa týkajú 21 úsekov ciest I/18, I/68 a I/75. Jeden úsek cesty I/68 bol zároveň vyňatý zo siete vymedzených úsekov ciest pre posun začiatku intravilánového vymedzeného úseku v obci Mníšek nad Popradom v okrese Stará Ľubovňa.

debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnice #Mýto #Dubná skala - Turany