Kofola sa prepojí s Budiškou

Výrobca nealkoholických nápojov Kofola získa podiel v spoločnosti, ktorá má v rukách minerálne vody Budiš a Fatra.

22.06.2015 09:56
debata

Česko-slovenský výrobca nealkoholických nápojov, spoločnosť Kofola, podpísal zmluvu o kúpe firmy WAD GROUP (Zlatá studňa, Šofokola), ktorá je 40-percentným vlastníkom WATER HOLDING. Tá je 100-percentným vlastníkom spoločností Slovenské pramene a žriedla, a. s., Stredoslovenské žriedla, a. s. a Zlatá studňa, s. r. o. (minerálne vody Fatra a Budiš).

Ako informovala v pondelok skupina Kofola, po splnení odkladacích podmienok sa stane 100-percentným vlastníkom akcií WAD GROUP. Podľa zverejnených informácií v spolupráci s ostatnými akcionármi WATER HOLDING-u bude Kofola pracovať na spoluvytváraní stratégie, a to nielen pre slovenský trh.

Skupina Kofola je jeden z najvýznamnejších výrobcov nealkoholických nápojov s ôsmimi výrobnými závodmi na piatich európskych trhoch. Celkovo skupina zamestnáva 2 300 ľudí. Do produktového portfólia spoločnosti Kofola ČeskoSlovensko teraz patrí tradičný kolový nápoj s originálnou receptúrou Kofola, pramenitá voda Rajec, rad ovocných nápojov a sirupov Jupí, hroznový nápoj Vinea, detské nápoje Jupík, či energetické nápoje Semtex. Od začiatku roka 2015 Kofola distribuuje produkty spoločnosti Rauch v Českej republike a na Slovensku. Najnovším prírastkom do skupiny Kofola je slovinská spoločnosť Radenska, výrobca rovnomenných minerálnych vôd.

debata chyba
Viac na túto tému: #kofola #Budiš