Rusko nechystá nové sankcie voči EÚ

Je nepravdepodobné, že by Rusko zaviedlo nové sankcie voči EÚ, ktoré by boli odpoveďou na rozhodnutie EÚ predĺžiť sankčný režim voči Rusku.

18.06.2015 08:54
debata (23)

Vo štvrtok to vyhlásil ruský minister hospodárstva Alexej Uljukajev. Zároveň poznamenal, že najpravdepodob­nejším scenárom je, že Moskva predĺži embargo na dovoz potravín. "My len udržíme status quo,“ povedal minister pre agentúru RIA.

Veľvyslanci členských štátov Európskej únie sa v stredu dohodli na predĺžení protiruských sankcií o šesť mesiacov do konca januára 2016. Informovala o tom agentúra Reuters, pričom sa odvolávala na diplomatické zdroje. Ministri zahraničných vecí európskej dvadsaťosmičky sa stretávajú v pondelok v Luxemburgu. Po dohode, ktorá vzišla zo stretnutia veľvyslancov v Bruseli, možno očakávať, že predĺženie sankcií schvália jednomyseľne, uviedli zdroje. Ekonomické sankcie zaviedla EÚ vlani v júli ako odpoveď na ovládnutie ukrajinského Krymu Ruskom. Brusel tiež Moskvu obviňuje z podpory proruských separatistov na východe Ukrajiny.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska únia #Rusko #sankcie