Kofola chce rásť, možno kúpi niečo aj na Slovensku

Česká spoločnosť Kofola hľadá možnosti ďalších akvizícií. Skúma možnosti aj na Slovensku. Vo štvrtok to uviedol finančný riaditeľ spoločnosti Daniel Buryš.

12.06.2015 11:55
drink, cola, kola, nápoj Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

V marci tohto roku spoločnosť Kofola získala slovinského výrobcu minerálnych vôd, firmu Radenska. Podľa Buryša má Kofola kapacity na dve, prípadne tri akvizície a má výslovný záujem pridať českú alebo slovenskú značku minerálnych vôd do svojho portfólia. "Veľmi aktívne sa zaujímame o ďalšie príležitosti pre rast. Máme potenciál pre akvizície,“ povedal Buryš, nešpecifikoval však konkrétny cieľ.

Spoločnosť Kofola pôsobí aj v Poľsku, v Rusku a v Slovinsku. Väčšinu tržieb však získava na trhoch v Českej republike a na Slovensku. Podľa Buryša je zaradenie českého, prípadne slovenského výrobcu minerálnych vôd do portfólia Kofoly pre spoločnosť „dlhodobým záujmom“. Buryš zároveň povedal, že v oblasti rastu sa firma sústreďuje na región strednej Európy, pričom expanzia mimo tohto regiónu je nepravdepodobná.

Skupina Kofola je jeden z najvýznamnejších výrobcov nealkoholických nápojov s ôsmimi výrobnými závodmi na piatich európskych trhoch. Celkovo skupina zamestnáva 2 300 ľudí. Do produktového portfólia spoločnosti Kofola ČeskoSlovensko patrí tradičný kolový nápoj s originálnou receptúrou Kofola, pramenitá voda Rajec, rad ovocných nápojov a sirupov Jupí, hroznový nápoj Vinea, detské nápoje Jupík, či energetické nápoje Semtex. Od začiatku roka 2015 Kofola distribuuje produkty spoločnosti Rauch v Českej republike a na Slovensku.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #kofola