Váhostav získal novú zákazku

Stavebná spoločnosť Váhostav - SK, a.s. (Váhostav) a firma Hydrostav Šaľa, a.s. získali zákazku Slovenského vodohospodárskeho podniku, š. p. za 10,85 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 13,02 mil. eur vrátane dane.

08.06.2015 17:02
debata (18)

Skupina na čele s Váhostavom, ktorý nedávno prešiel reštrukturali­záciou, uspela v užšej súťaži na úpravu Pastierskeho potoka v Lietavskej Lúčke (okres Žilina), na rekonštrukciu toku Oščadnica v rovnomennej obci, na úpravu toku Bystrica v Novej Bystrici (okres Čadca), ako aj na stabilizáciu ľavostrannej ochrannej hrádze Vodného diela Kráľová (okres Galanta). Ponuky v tendri predložilo desať uchádzačov.

Cieľom úprav na uvedených potokoch je protipovodňová ochrana obcí. Na ľavostrannej ochrannej hrádzi na Vodnom diele Kráľová bude opevnený návodný svah s veľkými kameňmi, aby s dostatočnou bezpečnosťou odolával pôsobeniu vlnobitia. Pre intenzívne vlny vznikajú pomerne veľké poruchy na opevnení návodného svahu. Predpokladaná cena prác bola 11,56 mil. eur bez dane (13,88 mil. eur vrátane dane), zmluvná cena má tak podiel 93,8 %.

Vodohospodári vyhlásili súťaž ešte v decembri 2013. Na financovaní projektu sa majú podieľať najmä peniaze Európskej únie cez Operačný program Životné prostredie. Úprava Pastierskeho potoka je plánovaná na dvanásť mesiacov, stabilizácia ľavostrannej ochrannej hrádze na Vodnom diele Kráľová v dĺžke šesť kilometrov má trvať pätnásť mesiacov, rekonštrukcia toku Oščadnica osemnásť a úprava toku Bystrica dvadsať mesiacov.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #reštrukturalizácia #Váhostav