VW otvoril v Bratislave novú karosáreň s tisíckou robotov

Spoločnosť Volkswagen Slovakia v piatok spustila výrobu v novej karosárni Audi Q7. Investícia v bratislavskom závode dosiahla približne 600 mil. eur.

15.05.2015 16:53
Volkswagen VW, otvorenie novej karosáne Audi Q7 Foto: ,
Pohľad do karosárne Audi Q7 v spoločnosti Volkswagen Slovakia počas slávnostného spustenia výroby 15. mája 2015.
debata (39)

„Spustenie novej karosárne Audi Q7 je krokom do budúcnosti,“ povedal Albrecht Reimold, predseda predstavenstva Volkswagen Slovakia.

„Investícia tohto typu potvrdzuje naďalej dominantné postavenie Slovenska v oblasti automobilového priemyslu. Chcem zablahoželať spoločnosti Volkswagen a chcem povedať, že sme naďalej pripravení na korektnú vzájomnú spoluprácu,“ uviedol premiér Robert Fico.

Pohľad do karosárne Audi Q7 v spoločnosti...
Pohľad do karosárne Audi Q7 v spoločnosti...
+9Pohľad do karosárne Audi Q7 v spoločnosti...

V novej karosárni sa uskutočňuje výroba karosérií Audi Q7 s pomocou približne tisícky robotov s využitím najmodernejších spájacích technológií. Úroveň automatizácie dosahuje 90 %. Mnohé spájacie technológie sú tu nasadené vôbec po prvýkrát a umožňujú inovatívne spájanie hliníka a rôznych druhov ocele. O fungovanie zariadení sa stará viac ako tisíc vysokokvalifi­kovaných zamestnancov.

Spoločnosť Volkswagen Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Volkswagen