U.S. Steel na Slovensku mení šéfa

Košický U.S. Steel bude mať nového šéfa. Centrála amerického hutníckeho koncernu totiž v stredu oznámila, že súčasného prezidenta U.S. Steelu Košice Georga Babcoka a súčasne viceprezidenta európskych riešení spoločnosti nahradí s účinnosťou od 31. mája 2015 Scott Buckiso.

15.04.2015 16:42
USSK, U.S. Steel, železniarne, Košice Foto: ,
U.S. Steel Košice
debata (5)

Ako ďalej informovala spoločnosť, George Babcoke sa po 39 rokoch práce pre U.S. Steel rozhodol odísť do dôchodku. Buckisa na doterajšom poste generálneho manažéra Mon Valley Works nahradí Amy Smith-Yoder.

Scott Buckiso tak v svojej novej role prevezme zodpovednosť za prevádzky spoločnosti v Slovenskej republike. Do U.S. Steel nastúpil v roku 1990 ako spolupracovník manažmentu do závodu Irvin v Mon Valley Works.

„Od roku 1990 do roku 2004 Scott Buckiso postupne zastával pozície so stále sa zvyšujúcou zodpovednosťou na finišingu v závodoch Irvin, Great Lakes Works a v zlievarňach v závode Edgar Thomson v Mon Valley Works. V roku 2004 sa stal manažérom divízie valcovní v Great Lakes Works. Krátko potom mal na starosti taktiež dohľad nad celým finišingom v tomto závode,“ informuje spoločnosť.

V roku 2006 postúpil Buckiso na pozíciu generálneho manažéra finišingu v bývalej prevádzke U.S. Steel Serbia, čím sa začala jeho medzinárodná manažérska skúsenosť. Do Severnej Ameriky sa vrátil v roku 2007, keď bol menovaný manažérom závodu Lake Erie Works v Kanade.

Neskôr, v januári 2009, sa stal manažérom finišingu v Gary Works a na svoj súčasný post bol menovaný v júli 2011. Scott Buckiso je rodákom z Pittsburghu, v roku 1990 absolvoval University of Maryland, kde dosiahol bakalársky titul v komunikácii.

Spoločnosť U.S. Steel Košice vznikla prevzatím niekdajšieho hutníckeho kombinátu VSŽ americkou spoločnosťou U.S. Steel Corporation v júni roku 2000. V súčasnosti podnik spolu s dcérskymi spoločnosťami patrí k najväčším výrobcom plochých valcovaných výrobkov v Európe, ktoré dodáva najmä pre automobilový, strojársky a elektrotechnický priemysel.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #U.S. Steel #riaditeľ