Švajčiari zatiaľ nepustia hodinky od Apple na svoj trh

Americká spoločnosť Apple nebude môcť začať predaj svojich nových inteligentných hodiniek vo Švajčiarsku najmenej do konca tohto roka. Dôvodom je spor o právo na duševné vlastníctvo. Uviedla to švajčiarska televízna stanica RTS na svojich internetových stránkach.

05.04.2015 15:50
Apple Watch, inteligentné hodinky, iWatch Foto:
Apple Watch
debata (8)

Švajčiarsko je domovom luxusných hodiniek. Americký technologický gigant podľa dokumentov švajčiarskeho federálneho úradu práv na duševné vlastníctvo zatiaľ nemôže používať v krajine ani klasický obrázok jablka ani slovo apple (jablko) v súvislosti so svojimi hodinkami, pretože od roku 1985 patrí tento patent firme William Longe, majiteľovi značky Leonard. Patentový spor by sa mal skončiť 5. decembra tohto roku.

Hodinky Apple Watch sú prvým novým produktom firmy od doby, kedy sa funkcie generálneho riaditeľa ujal Tim Cook. Predaj hodiniek v prvých deviatich krajinách sa začne 24. apríla.

Apple sa k správe nevyjadril a vo švajčiarskom inštitúte nebol nikto, kto by sa k informácii vyjadril, napísala agentúra Reuters.

Švajčiarska firma Swatch, najväčší svetový výrobca hodiniek, minulý mesiac predstavila svoju odpoveď na inteligentné hodinky Applu. Do svojich hodiniek plánuje dať lacné programovateľné čipy, ktoré umožnia nositeľom hodiniek platiť iba pohybom zápästia.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #Švajčiarsko #Apple Watch