Na Slovensku je rozostavaných 130 km diaľnic a rýchlociest

Rozostavanie historicky najviac úsekov diaľnic a rýchlostných ciest a zároveň investovanie najväčšieho objemu peňazí do ich výstavby v minulom roku považuje ministerstvo dopravy na čele s Jánom Počiatkom za jednu zo svojich hlavných aktivít v uplynulých troch rokoch.

03.04.2015 13:38
debata (16)

Začala sa tak výstavba viac ako sto kilometrov diaľnic a rýchlostných ciest a aktuálne je rozostavaných vyše 130 kilometrov. Výstavba úsekov diaľnice D1 pri Martine a Levoči, ktorá začala ešte v roku 2011, však výrazne mešká. V sobotu 4. apríla uplynú tri roky druhej vlády Roberta Fica.

V poslednom roku funkčného obdobia vlády bude ministerstvo dopravy pokračovať vo výstavbe diaľnic. „Zverejnené sú predbežné oznámenia na výstavbu 28 kilometrov diaľnic a rýchlostných ciest. Okrem toho prebieha tender na výber koncesionára na výstavu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 v dĺžke 59 kilometrov (v rámci PPP projektu),“ poznamenal ďalej Zeman. „Okrem toho intenzívne pracujeme na oprave ciest prvej triedy, kde sa len teraz na jar začalo s modernizáciou viac ako 170 kilometrov. Zlepšovať sa budú aj služby na železnici, kde bude do konca tohto roku 60 % všetkých výkonov v regionálnej doprave realizovaných modernými vlakmi,“ dodal.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #rýchlostná cesta #diaľnice