Česi majú šancu získať servisné stredisko HTC pre celú Európu

Jeden z najväčších výrobcov mobilných telefónov na svete, taiwanská spoločnosť HTC, s najväčšou pravdepodobnosťou postaví v Českej republike na Morave servisné stredisko, kde bude opravovať telefóny zákazníkov z celého kontinentu.

16.02.2015 08:48
debata (1)

Uviedli to české Hospodářské noviny a server Aktuálně.cz. O investícii podľa nich s vedením firmy rokovala aj poslanecká delegácia, ktorá bola začiatkom februára na Tchaj-wane.

„Firma HTC nás na základe našich rozhovorov uistila, že veľmi intenzívne zvažuje a je pripravená prijať rozhodnutie, že bude investovať v Česku. Že tu postaví servisné a logistické centrum, ktoré by malo zamestnať zhruba 1200 ľudí. Malo by vzniknúť na Morave,“ cituje web Aktuálně.cz podpredsedu Snemovne Petra Gazdíka, ktorý delegáciu viedol.

Podľa denníka veľmi pravdepodobný príchod nemenovaného významného investora potvrdil aj riaditeľ českej vládnej agentúry CzechInvest Karel Kučera. „Sme pred podpisom, ale vysoko pravdepodobne tú začnú podnikať v polovici roka. Malo by ísť o viac ako 1000 pracovných miest,“ povedal podľa webu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #mobily #HTC