Niki zmenila plány, z Bratislavy začne lietať až v októbri

Rakúska letecká spoločnosť Niki, ktorá je dcérskou firmou nemeckého Air Berlin, posunula začiatok prevádzky pravidelných liniek z Bratislavy do Bruselu, Viedne a Palmy de Mallorca z apríla na október 2015, resp. leto 2016.

27.01.2015 11:40
debata

Ako informoval generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Ivan Trhlík, sprevádzkovanie linky do Bruselu spoločnosť po dôkladnej analýze prehodnotila, pretože sa z hľadiska situácie na trhu javí ako najpriaznivejší termín od októbra 2015. „Linka Bratislava – Brusel je nosnou linkou celého projektu, takže sa na október 2015 posúva aj spustenie linky Bratislava – Viedeň. Existuje navyše i reálny predpoklad, že do tej doby sa rozšíri spolupráca so spoločnosťou Niki,“ uviedol Trhlík.

O odložení začiatku prevádzky plánovaných pravidelných leteckých liniek Niki z Bratislavy informovala už v piatok 23. januára rakúska spravodajská agentúra APA. Aerolínie zdôvodnili posun termínov trhovými podmienkami. Letecké spojenie z hlavného mesta SR do Bruselu by tak namiesto apríla malo fungovať od 5. októbra 2015 a do Palmy de Mallorca v lete 2016.

Generálny riaditeľ Niki Christian Lesjak informoval 4. decembra 2014, že spoločnosť bude lietať z Bratislavy od apríla 2015 do Bruselu 11-krát týždenne, Palmy de Mallorca trikrát v týždni a krátke spojenie do Viedne bude zabezpečovať šesťkrát za týždeň najmä na prestup na svoje linky z rakúskej metropoly.

Letecká spoločnosť Niki je druhou najväčšou aerolinkou na letisku vo Viedni. Ročne prepraví zhruba 5 mil. pasažierov a po začlenení do aliancie One World poskytuje pasažierom prístup do celosvetovej siete od marca 2012. Zakladateľ spoločnosti Niki Lauda v minulosti viackrát pohrozil, že pre daň z leteniek, ktorú zaviedlo Rakúsko v roku 2011, presunie lety na Slovensko. Lauda neskôr spoločnosť predal nemeckému konkurentovi Air Berlin.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #aerolinky #Niki