Novela zákona o investičnej pomoci vyžaduje aspoň 40 pracovných miest

Vláda schválila návrh novely zákona o investičnej pomoci, ktorý v pondelok podporila aj tripartita.

07.01.2015 14:16
debata

Cieľom novely zákona je podľa Ministerstva hospodárstva (MH) SR zabezpečiť poskytovanie investičnej pomoci v súlade s nariadením EÚ, ktoré nadobudlo účinnosť od 1. júla minulého roka.

„Vzhľadom na zmenu legislatívnych pravidiel, ktoré sú v platné od minulého roku, kedy Brusel zmenil intenzitu pomoci z 50 percent na 35 percent, sme samozrejme pristúpili aj my k zmene,“ povedal po rokovaní vlády minister hospodárstva Pavol Pavlis. Podľa neho sa v praxi neosvedčila 10-percentná hranica na vytvorenie pracovných miest. Rezort hospodárstva preto stanovil podmienku vytvorenia minimálne 40 pracovných mi­est.

Podľa predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozefa Dvonča je spomínaná právna úprava dôležitým zákonom. „Samozrejme, zúčastňujú sa na ňom rezorty, ale aj pre samosprávy je to dôležitý zákon z hľadiska toho, že chceme, aby do vybudovaných priemyselných parkov prichádzali investori,“ konštatoval po rokovaní sociálnych partnerov. Zároveň Dvonč dodal, že je dôležité, aby nielen prichádzali investori do zaostalejších regiónov, ale aby tam aj zostali.

debata chyba