Bentley chce do roku 2020 predať 20-tisíc áut ročne

Britský výrobca luxusných automobilov Bentley, ktorý patrí do skupiny Volkswagen (VW), zvýšil svoj cieľ v oblasti predaja.

15.12.2014 11:10
debata

Automobilka chce do roku 2020 predať ročne 20 tis. vozidiel. Spoločnosť tak reviduje svoj pôvodný cieľ, podľa ktorého chcela do roku 2018 predávať 15 tis. vozidiel ročne. Informovali o tom noviny Frankfurter Allgemeine Zeitung, pričom citovali šéfa spoločnosti Wolfganga Dürheimera. Spoločnosť Bentley pripravuje nové modely.

Spoločnosť Bentley v roku 2013 predala približne 11 tis. automobilov. Tržby spoločnosti v minulom roku dosiahli 1,68 mld. eur a prevádzkový zisk 168 mil. eur. Podľa šéfa spoločnosti by mali predaj, tržby aj zisk v tomto roku ďalej rásť.

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bentley #automobilky