IC vlaky zlacnejú pri predaji last minute

Z vlakov kategórie InterCity, ktoré premávajú na trase Bratislava – Košice, po zavedení bezplatnej prepravy odišli študenti. Kým v nedotovaných IC vlakoch si musia za lístok riadne zaplatiť, v rýchliku cestujú zadarmo. Štátny dopravca chce študentov dostať naspäť do IC vlakov. Od 14. decembra preto výrazne zmení cenník lístkov na IC vlaky.

10.12.2014 08:00
debata (2)

„Jeden z druhov cestovného bude aj pre študentov cestujúcich bezplatne. Budú to špeciálne last minute ceny v čase mimo špičky. Ak bude IC vlak napríklad v stredu poobede málo obsadený, tak ponúkneme last minute ceny pre bezplatne cestujúcich. Špeciálna cena sa napríklad študentom ponúkne 24 až maximálne 48 hodín pred odchodom vlaku. Aká bude konkrétna, to nebudeme prezrádzať, keďže na trati máme konkurenciu,“ hovorí Rastislav Glasa, šéf odboru stratégií Železničnej spoločnosti Slovensko.

Pozrite si zmeny vo vlakovej doprave od nedele 14. 12. 2014. Na stránkach Železničnej spoločnosti nájdete nový vlakový cestovný poriadok 2014/2015

Nižšie ceny lístkov do IC vlakov budú mať aj ostatní. Ceny budú závisieť od času, ako skoro sa lístok na cestu kupuje, do akej triedy a či ide o verného klienta. Takisto či sa kupuje lístok cez pokladnicu alebo internet. Podľa priebežnej obsadenosti sa ceny budú meniť. Vo všeobecnosti, ak si cestujúci kúpi lístok z Bratislavy do Košíc v deň odchodu v pokladnici zaplatí 23,90, cez internet ho cesta vyjde na 12,90 a ľudia so zákazníckou kartou zaplatia 9,90 eura. Doteraz stál lístok z Bratislavy do Košíc 24 eur.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #železnice #vlaky #bezplatné vlaky