Rakúsky bauMax je vraj na predaj, aj predajne na Slovensku

Rakúska sieť hobbymarketov bauMax začala proces svojho predaja a konečný termín pre podanie záväzných ponúk na kúpu stanovila na 18. decembra.

04.12.2014 14:02
debata (1)

Uviedol to vo štvrtok rakúsky magazín News s odvolaním sa na dokumenty talianskej investičnej banky Mediobanca. Na predaj sú údajne najmä predajne bauMax v Rakúsku, Česku a na Slovensku, ktoré vytvárajú asi 70 percent tržieb spoločnosti.

Vedenie bauMaxu pred dvoma týždňami poprelo správy nemeckej tlače, podľa ktorých sa firma predáva a jedným zo záujemcov je nemecká konkurenčná skupina Obi. Firma vtedy uviedla, že jej veriteľské banky stoja za plánom reštrukturalizácie. Spoločnosť sa zadĺžila expanziou vo východnej Európe a Turecku a teraz dopláca na nízky dopyt spojený so zlou situáciou na trhu s bývaním a s problémami rôznych ekonomík.

Prípadný predaj by museli schváliť veriteľské banky na čele s domácimi finančnými ústavmi Raiffeisen, Erste Group a Bank Austria. Podľa „informovaného experta“ budú musieť banky odpísať z úverov poskytnutých bauMaxe okolo 250 miliónov eur a najhorší scenár počíta so stratou až 400 miliónov eur, uviedol magazín.

Baumax má zastúpenie v šiestich štátoch Európy. V súčasnej dobe prevádzkuje 127 predajní.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #bauMax