Hobbymarket Obi má záujem o bauMax, tvrdí tlač

Nemecká skupina Obi, ktorá prevádzkuje sieť hobbymarketov, má záujem o kúpu konkurenčnej rakúskej spoločnosti bauMax. Napísal to v piatok nemecký denník Lebensmittel Zeitung.

22.11.2014 13:25
debata

Firma vraj už rokovala s veriteľskými bankami spoločnosti bauMax. Pre Obi by to podľa denníka bola najväčšia akvizícia v histórii.

Rakúsky bauMax, podobne ako iné hobbymarkety v Európe, doplatil na nízku dopyt spojenú so zlou situáciou na trhu s bývaním a hospodárskymi problémami ekonomík. Spoločnosť teraz uskutočňuje plán reštrukturalizácie, ktorý vypracovala s veriteľskými bankami.

Hovorcovia dvoch z týchto finančných ústavov sa k veci odmietli vyjadriť, rovnako ako majiteľ Obi, ktorým je nemecká skupina Tengelmann, podotýka agentúra Reuters. Hovorkyňa bauMaxu uviedla, že žiadny „proces predaja“ v súčasnosti neprebieha a banky stoja za vykonávanými reštrukturali­začnými plánmi.

Obi pôsobí vo 11 európskych krajinách. V Nemecku má v súčasnosti 350 predajní, ďalších 228 prevádzkuje v ďalších desiatich európskych krajinách, píše sa na webe tejto spoločnosti v ČR. Hobbymarket bauMax má zastúpenie v šiestich štátoch Európy. V súčasnej dobe prevádzkuje 127 predajní.

debata chyba
Viac na túto tému: #Obi #bauMax