V Bratislave vyrobili už 4 milióny Volkswagenov

Volkswagen Slovakia (VW SK) vyrobil štvormiliónty automobil. Ako v pondelok informoval hovorca spoločnosti Vladimír Machalík, jubilejný Volkswagen Touareg poputuje do Japonska.

10.11.2014 18:56
Volkswagen Bratislava Foto: ,
Bratislavská fabrika Volkswagenu vyrobila už štyri milióny automobilov.
debata (11)

Vozidlá zo Slovenska smerujú zákazníkom do 148 krajín sveta, pričom každé z nich je vyrobené špeciálne na objednávku zákazníka.

„Keďže rôzne trhy majú rôzne špecifikácie, len samotný Touareg sa v Bratislave vyrába vo viac ako milióne variácií,“ poznamenal Machalík. Najväčšími trhmi VW SK sú Nemecko, Čína a USA. Bratislavský závod je pritom jediným automobilovým závodom na svete, kde sa vyrábajú vozidlá piatich značiek pod jednou strechou.

Automobilka Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku viac ako 23 rokov. Od roku 1991 vyrobil viac ako 3 mil. vozidiel. Zamestnáva cez 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Volkswagen #automobilky