Continental otvoril v Púchove nové technologické centrum

Púchovský výrobca pneumatík Continental AG Hanover v utorok otvoril nové technologické centrum. Investícia v Púchove dosiahla 7,5 mil. eur.

04.11.2014 15:17
debata (1)

Spoločnosť v súčasnosti zamestnáva 185 odborníkov vo výskume a vývoji. Vďaka investícii plánuje ich počet zvýšiť o 15 percent.

“Nová budova divízie Technologického centra Púchov (TCP) je súčasťou projektu pod názvom TCP/GEP Campus. Tento projekt, prebiehajúci v rokoch 2012 až 2016, presahuje finančnú hodnotu 7,5 milióna eur a zahŕňa rekonštrukciu fasády existujúcej budovy TCP a výstavbu novej budovy TCP. Ďalej pozostáva z výstavby nového skúšobného centra vykonávajúceho bubnové skúšky trvanlivosti pneumatík, analýzu pneumatík a skúšky ContiKit, ako aj z takzvaného skywalk prepojenia existujúcej a novej budovy TCP na najvyššom poschodí,” povedal Libor Heger, riaditeľ technologického centra v Púchove. Základný kameň výstavby budovy bol položený v júni 2013. V budove je 53 kancelárií a 10 rokovacích miestností.

“Vďaka technologickému centru pre vývoj pneumatík v Púchove a jeho vysoko motivovaným pracovníkom budeme schopní aj naďalej skvalitňovať pre našich zákazníkov svoje výskumné a vývojové možnosti a posunúť naše produkty so špičkovou technológiou na ďalšiu, vyššiu úroveň,” prehlásil Nikolai Setzer, člen predstavenstva Continental AG a riaditeľ divízie pneumatík. “Podnetom pre naše rozhodnutie investovať tu v Púchove bola dlhodobá pneumatikárska tradícia a odbornosť v púchovskom závode, vysoká oddanosť jeho pracovnej sily a trvalá, veľmi úzka spolupráca s vládou a miestnou samosprávou,” doplnil.

História gumárenského výskumu a vývoja v Púchove siaha do roku 1987, kedy tam bol založený Výskumný gumárenský ústav. Technologické centrum v Púchove spolupracuje s ústredným výskumným a vývojovým centrom divízie pneumatík v Hanoveri v Nemecku, ktorý zamestnáva okolo 1 200 inžinierov, chemikov a ďalších vývojových pracovníkov, zaoberajúcich sa vývojom nových typov pneumatík pre osobné autá, ľahké nákladné automobily, vozidlá 4×4, ale tiež vývojom nákladných a špeciálnych pneumatík.

Continental je na Slovensku prítomný so svojou automotivovou (Automotive Group) aj gumárenskou výrobou (Rubber Group) v mestách Púchov, Zvolen a Dolné Vestenice. Dva pneumatikárske závody Continental Matador Rubber a Continental Truck Tires v Púchove vyrábajú pneumatiky pre osobné autá, autá 4×4, ľahké nákladné a nákladné automobily, a tiež dopravné pásy. Odvtedy, ako sa Continental stal akcionárom spoločnosti v roku 2007, boli výrobné kapacity v Púchove rozšírené spolu na súčasných viac ako 15 miliónov pneumatík ročne a počet zamestnancov sa zvýšil na viac ako 3 700.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #automobilky #Púchov #Continental