ArcelorMittal v Senici spustil ďalšie výrobné linky

Oceliarska spoločnosť ArcelorMittal Gonvarri SSC Slovakia oficiálne spustila vo svojom závode v Senici dve nové výrobné linky.

09.10.2014 17:22
debata

K doterajším tak pribudol lis na ploché výstrižky a pozdĺžna deliaca linka. Lisovacia linka je určená výhradne pre produkty určené pre automobilový priemysel. V roku 2014 spoločnosť vyrobí a dodá 265 tisíc ton oceľových a hliníkových výrobkov, čo v porovnaní s predchádzajúcim rokom predstavuje nárast o 25 %. Spoločnosť patrí do top päťdesiatky najväčších exportérov na Slovensku. Jej ročný obrat podľa generálneho riaditeľa Petra Miša dosahuje 200 miliónov eur. Do nových liniek investovala do 25 miliónov eur, zaobišla sa bez pomoci štátu.

Skupina ArcelorMittal pôsobí na Slovensku už desať rokov, najskôr pod pôvodným názvom Arcelor. Výrobu rozbiehala s jednou výrobnou linkou, v roku 2006 boli v prevádzke už tri linky. Aktuálnou investíciou je spustenie ďalších dvoch nových liniek – lisu na ploché výstrižky a pozdĺžnej deliacej linky, vďaka ktorým sa rozšíril sortiment výrobkov o hliníkové prístrihy a oceľové pásy vyšších akostí. Spoločnosť má momentálne 108 zamestnancov, vyrába v trojzmennej prevádzke. Okrem toho podľa Miša poskytuje prácu minimálne stovke ľudí v lokálnych firmách.

ArcelorMittal Gonvarri SSC Slovakia v Senici pôsobí ako servisné centrum pre spracovanie ocele. Špecializuje sa na delenie plochých oceliarskych výrobkov na tabule a pásy. Produkcia podniku smeruje predovšetkým do automobilového priemyslu, k výrobcom bielej techniky, ale aj do ďalších odvetví. Medzi odberateľmi sú podľa Miša všetky automobilky, ktoré v regióne pôsobia. Minister hospodárstva Pavol Pavlis vedenie spoločnosti informoval o akčnom pláne pre oceľ, ktorý má zrýchliť tempo rastu v oceliarskom a automobilovom priemysle, jeho cieľom je znižovanie energetickej náročnosti.

Svetová oceliarska jednotka ArcelorMittal má v Senici aj ďalšie podniky. ArcelorMittal Tailored Blanks Senica sa orientuje na zvárané výlisky pre automobilový priemysel, ArcelorMittal Construction Slovakia sa zaoberá výrobou trapézových plechov, lamiel a kazetových profilov, ktoré sa používajú pri stavbách priemyselných objektov, skladových priestorov či logistických centier.

debata chyba
Viac na túto tému: #Senica #ArcelorMittal