Únia nemá námietky, aby MOL prevzal pumpy Agip

Európska komisia nemá námietky proti prevzatiu firmy ENI v Česku, na Slovensku a v Rumunsku maďarskou ropnou spoločnosťou MOL.

25.09.2014 13:41
debata (3)

Podľa názoru komisie nie je obchod ohrozením konkurenčného prostredia, pretože ďalej bude existovať tlak zo strany ostatných účastníkov trhu. MOL akvizíciou, ktorá bola oznámená tento rok v máji, získa sieť čerpacích staníc Agip.

Po prevzatí bude musieť maďarská MOL naďalej čeliť konkurenčnému tlaku – z jednej strany veľkých celoeurópskych hráčov, z druhej strany malých čerpacích staníc, domnieva sa Európska komisia.

Maloobchodná sieť MOL tak vzrastie na takmer 2000 čerpacích staníc v 11 krajinách strednej a juhovýchodnej Európy, uviedla firma v máji v tlačovej správe. Na Slovensku kúpila maďarská firma 41 čerpacích staníc Agip, spolu ich bude mať 253. V Česku sa maloobchodná sieť firmy po kúpe 41 čerpacích staníc Agip rozšíri na 253 čerpacích staníc. V Rumunsku bude MOL po zhltnutí 42 staníc Agip prevádzkovať 189 čerpacích staníc.

Skupina MOL pôsobí vo viac ako 40 krajinách sveta a zamestnáva takmer 29 000 ľudí. Prevádzkuje štyri rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, na Slovensku (Slovnaft) a v Chorvátsku.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #MOL #AGIP