Na potraviny pre chudobných pôjdu milióny eur

Vláda v stredu schválila návrh Operačného programu potravinovej a základnej materiálnej pomoci. Ide o národný operačný program, prostredníctvom ktorého sa má v rokoch 2014 až 2020 poskytovať pomoc z Fondu európskej pomoci pre najodkázanejšie osoby.

03.09.2014 14:13
debata

Operačný program by mal zmierniť extrémne formy chudoby s najväčším vplyvom na sociálne vylúčenie, ako je bezdomovectvo, chudoba detí a nedostatok potravín. V rokoch 2014 až 2020 by sa malo z tohto operačného programu vynaložiť vyše 65 mil. eur, z toho takmer 9,8 mil. eur by mali tvoriť prostriedky zo štátneho rozpočtu.

Preferovaná forma pomoci v rámci operačného programu má zabezpečiť potraviny a hygienické potreby pre najodkázanejšie osoby nachádzajúce sa v systéme pomoci v hmotnej núdzi. Má ísť o tri opatrenia, a to poskytovanie potravinových a hygienických balíčkov so sprievodnými opatreniami, poskytovanie teplého jedla so sprievodnými opatreniami a o podporu distribúcie darovaných potravín. Potravinovú a materiálnu pomoc budú podľa rezortu práce a sociálnych vecí poskytovať organizácie, ktoré majú prax a skúsenosti s poskytovaním pomoci najodkázanejším osobám resp. skúsenosti s prácou s nimi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #chudoba