Amazon získal videohernú službu Twitch

Internetový obchod Amazon úspešne dokončil najväčšiu akvizíciu vo svojej histórii. Za 1,1 miliardy dolárov získal spoločnosť Twitch, ktorá patrí medzi najmladšie hviezdy internetu.

27.08.2014 09:00
Twitch Foto:
Služba Twitch umožňuje sledovať hráčov počas hry.
debata

Hráčom videohier umožňuje online vysielať zábery z hrania. Služba je populárna najmä medzi mladými ľuďmi, a preto sa špekulovalo, že videoportál získa YouTube, ktorý patrí internetovému gigantovi Google. Úspešný však bol nakoniec Amazon.

„Táto akvizícia je pre Amazon najväčšia v jeho dvadsaťročnej histórii a pomôže mu v konkurencii on–line hrania, ktorej čelí zo strany spoločností Apple a Google. Twitch posunie Amazon hlbšie do hráčskej komunity a pomôže mu aj v oblasti videa a reklamy,“ uviedol analytik Ben Schachter zo spoločnosti Macquarie Research.

„Prenos a sledovanie videohier je globálny fenomén a Twitch každý mesiac pritiahne desiatky miliónov ľudí sledujúcich miliardy minút hier,“ uviedol zakladateľ a generálny riaditeľ Amazonu Jeff Bezos. Twitch umožňuje sledovať a streamovať videohry v reálnom čase. Okrem toho zahŕňa prvky, vďaka ktorým fanúšikovia videohier môžu počas prenosov komunikovať.

V júli mal Twitch 55 miliónov unikátnych návštevníkov, čo je od minulého roku o 45 percent viac. Väčšina ľudí na stránky prišla, aby sledovala súboje hráčov videohier. Nárast obľuby pritiahol pozornosť inzerentov. Tí v ňom vidia šancu, ako preniknúť k mladším divákom, ktorí už toľko nesledujú televíziu. Twitch vznikol v roku 2011 a zameral sa na videohry v priamom prenose. V júli si diváci pozreli viac ako 155 miliárd minút obsahu vytvoreného viac než miliónom vysielajúcich, od jednotlivých amatérskych hráčov cez profesionálov až po producentov videohier.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #počítač #Amazon #Twitch