Lukoil predá čerpacie stanice na Ukrajine rakúskej AMIC

Druhá najväčšia ruská ropná firma Lukoil predá 240 svojich čerpacích staníc a šesť skladov pohonných hmôt na Ukrajine rakúskej firme AMIC Energy Management. Cenu firmy nezverejnili.

31.07.2014 13:57
debata (8)

Lukoil patrí medzi päť najväčších hráčov na ukrajinskom trhu s pohonnými hmotami. Lukoil uviedol, že predaj mu má pomôcť optimalizovať štruktúru jeho majetku a iniciovala ho rakúska strana, ktorá chce akvizíciou posilniť svoju pozíciu v strednej a východnej Európe.

V utorok členovia ukrajinskej krajne nacionalistickej organizácie Pravý sektor zablokovali niekoľko čerpacích staníc Lukoilu na západe Ukrajiny. Aktivisti podľa zástupcov Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) obsadili tri zo šiestich čerpacích staníc a požadovali zadarmo na deň 100 litrov benzínu pre potreby ukrajinskej armády. Nacionalisti sa vraj tiež vyhrážajú zamestnancom čerpacej stanice s tým, že chcú firmu z Ukrajiny vyhnať, napísal web rt.com.

Lukoil vlastní tiež 13 čerpacích staníc a jeden sklad ropy na Kryme. Na Ukrajine má 41 čerpacích staníc tiež ruská ropná jednotka Rosnefť. Riaditeľ firmy Igor Sečin uviedol, že firma chce brániť svoj majetok v krajine.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #benzín #nafta #Rusko #Ukrajina #Lukoil