Putin obvinil USA, že podnecujú ukrajinský konflikt

USA podnecujú ukrajinské vedenie k pokračovaniu bratovražednej vojny, tvrdí ruský prezident Vladimír Putin. Pomoc MMF podľa neho skončila v rukách oligarchov.

17.07.2014 04:00
debata (192)

Rusko má „životný záujem na zastavení krviprelievania“ na Ukrajine, vyhlásil Putin počas návštevy Brazílie. Moskva je podľa šéfa Kremľa za okamžité zastavenie bojových akcií a začatie rozhovorov.

Spojené štáty podľa Putina „podnecujú terajšie ukrajinské vedenie k pokračovaniu bratovražednej vojny a trestnej operácie“. Takáto politika podľa ruského prezidenta nemá žiadnu perspektívu.

Rusko súhlasí s plánmi na finančnú podporu Ukrajiny, nie však „oligarchov a podvodníkov“, dodal prezident. Hotové peniaze, ktoré poslal na Ukrajinu Medzinárodný menový fond, skončili podľa Putina práve vo vreckách týchto ľudí.

Pre situáciu na Ukrajine sprísnili Spojené štáty a EÚ sankcie voči Rusku. Podľa Putina sankcie privedú rusko-americké vzťahy do slepej uličky (viac v článku EÚ aj USA pritvrdili sankcie voči Rusku).

Ruské ministerstvo zahraničia oznámilo, že novo vyhlásené americké sankcie hodnotí „pokojne a vyvážene“. Je presvedčené, že negatívne ovplyvnia politické a hospodárske záujmy Spojených štátov.

192 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #Vladimir Putin